PODAGRANI DAVOLASHDA VA OLDINI OLISHDA DIETOTERAPIYANING AHAMIYATI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Podagra yallig'lanish artritining keng tarqalgan shakli bo'lib, bo'g'imlarda monosodyum urat kristallarining cho'kishi, kuchli og'riq va shish paydo bo'lishiga olib keladi. Dietoterapiya organizmdagi siydik kislotasi darajasiga ta'sir qilish orqali podagra alevlenmelerini boshqarish va oldini olishda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqola podagra boshqaruvidagi parhez aralashuvlarining ahamiyatini o'rganadi, turli xil parhez strategiyalarini, ularning samaradorligini va bemorlar va sog'liqni saqlash mutaxassislari uchun tavsiyalarni o'rganadi.