ERKIN SAVDO ZONALARINING DAVLATLARGA IQTISODIY TA'SIRI VA NATIJALARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
O'zbek tili: Ushbu tezis erkin savdo zonalari (ESZ) va ularning iqtisodiy natijalari bo'yicha chuqur tahlilni taqdim etadi. Tezisda ESZlarning global iqtisodiyotdagi roli, ularning savdo va investitsiyalarni rag'batlantirishdagi ahamiyati, shuningdek, mamlakatlar o'rtasida iqtisodiy hamkorlikni rivojlantirishga qanday ta'sir ko'rsatishi haqida ma'lumotlar beriladi. O'zbekiston, Janubiy Koreya, Vyetnam va Braziliya kabi mamlakatlar misolida ESZlarning muvaffaqiyatlari va iqtisodiy o'sishga qo'shgan hissasi ko'rib chiqiladi. Natijada, ESZlar mamlakatlar o'rtasida o'zaro manfaatlarga asoslangan iqtisodiy aloqalarni kuchaytirishga xizmat qiladi.