GENOM KASALLIKLARI. BU KASALLIKLARNI OLDINI OLISH BO`YICHA GEN INJENERLIGINING YUTURLARI. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada odamlarda uchraydigan gen kasalliklari masalalari ko’rib chiqilgan. Genom kasalliklari bo’yicha birlamchi ma’lumotlar keltirilgan. Ayrim kasalliklarning qanday belgilar orqali yuzaga kelishi tushuntirib o`tilgan.