QATAR TASHQI SIYOSATINING QURILISHI, VOSITALARI, VA QAROR QABUL QILISH JARAYONLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Qatar tashqi siyosatining qurilishi, asosiy vositalari va qaror qabul qilish jarayonlari batafsil tahlil qilinadi. Qatar, O'rta Sharqdagi kichik, ammo strategik jihatdan muhim davlat sifatida, o'z tashqi siyosatini iqtisodiy, siyosiy va madaniy manfaatlarga asoslanib shakllantiradi. Tabiiy gaz va neft resurslari orqali iqtisodiy qudratini kuchaytirgan mamlakat, diplomatiya, iqtisodiy hamkorlik, madaniy diplomatiya va harbiy hamkorlik kabi vositalardan foydalanadi. Qaror qabul qilish jarayoni esa yuqori darajadagi rahbariyat va turli maslahat guruhlari ishtirokida amalga oshiriladi, bu esa mamlakatning xalqaro maydondagi obro'sini oshirishga yordam beradi.