BALIQ YETISHTIRISHGA IXTISOSLASHTIRILGAN XO‘JALIKLARNI MOLIYAVIY QO‘LLAB- QUVVATLASH MEXANIZIMLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Bugungi kunda O‘zbekistonda 5800dan ortiq baliqchilik xo‘jaligi faoliyat yuritadi. Baliqchilik xo‘jaliklari 63 ming gektar sunʼiy suv havza maydonlarida, 537 ming gektar tabiiy suv havzalarida baliq yetishtirish ishlari tashkil etilgan.