NEFT-GAZ SANOATIDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNI QO'LLASH. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ushbu tezisda neft-gaz sanoatida innovatsion texnologiyalarni qo'llashning ahamiyati va afzalliklarini tahlil qiladi. Neft-gaz sanoati global iqtisodiyotda muhim rol o'ynaydi va uning samaradorligini oshirish uchun zamonaviy texnologiyalarni joriy etish zarur. Tezisda sun'iy intellekt, katta ma'lumotlar tahlili, IoT (Internet of Things), avtomatlashtirish va boshqa innovatsion yechimlar orqali ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirish, xavfsizlikni ta'minlash, atrof-muhitga ta'sirni kamaytirish va raqobatbardoshlikni oshirish kabi masalalar ko'rib chiqiladi.