XIX ASR QORAQALPOQ SHOIRLAR IJODIDA DIDAKTIK QARASHLAR (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XIX asr qoraqalpoq lirikasining davrdagi tarixiy, ijtimoiy-siyosiy, iqtisodiy, madaniy sharoitlar, adabiy muhit bilan aloqadar ravishda oʻrganilib, bu davr lirikasidagi oʻrta asrlik adabiyotga mos diniy mazmun, didaktika, timsoliy, ramziy obrazlar yaratish, gumanistlik, demokratiyaviy gʻoyalarning tasvirlanishi singari belgilari aniqlanib keltirilgan. Qoraqalpoq adabiyoti tarixining muhim bosqichi hisoblangan XIX asr boshida yaratilgan lirik merosning gʻoyaviy-badiiy va janriy xususiyatini tadqiq etilgan.