“O‘ZBEK TILNING IZOHLI LUG‘ATI”DA IXTISOSLASHGAN VA SODDALASHGAN TIL BIRLIKLARINING IFODASI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Til taraqqiyoti davomida ba’zi bir so’zlarning shakli va vazifasi o‘zgaradi,takomillashadi. Mazkur maqola orqali “O‘zbek tilining izohli lug‘ati”da o‘z aksini topgan ixtisoslashgan va soddalashgan til birlikarini atroflicha yoritishga harakat qilingan.