INSON FAN VA TEXNIKA KONVERGENSIYASINING HOZIRGI KUNDA IJTIMOIY HAYOTGA TA’SIRI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada inson kapitalini sifat jihatdan rivojlantirish hisobiga innovatsion rivojlanish darajasini yuqori darajaga ko’tarish mumkin ekanligi va o‘z navbatida innovatsion rivojlanish darajasi yuqori bo‘lgan hududlarda mamlakat YaIMdagi ulushining yuqoriligini taʼminlash, inson kapitalining iqtisodiy o‘sishni taʼminlovchi rolini oshirishga erishish mumkin ekanligi yoritib berilgan.