QOʻQON XONLIGI 18-19 ASRLARDA ROSSIYA IMPERIYASI BILAN SAVDO ALOQALARI VA IQTISODIY AHVOLI. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Anatatsiya: Qo 'qon xonligi qulay geografik sharoitda, va dehqonchilik qadimdan rivojlangan hududda joylashganligi sababli taraqqiy etgan edi. Qo'qon xonligida keng tarmoqli hunarmandchilik sohasining rivojlanganligi uning qo'shni davlatlar bilan savdo aloqalari o'rnatishga imkon Qoʻqon xonligi XVIII-XIX asrda Rossiya imperiyasi bilan savdo-sotiq aloqalari.