INKLYUZIV TA’LIMNI RIVOJLANTIRISHDA ILG‘OR XORIJIY TAJRIBALAR. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Qobiliyati va nogironligidan qat'i nazar, barcha talabalar uchun teng imkoniyatlar yaratishga qaratilgan inklyuziv ta'lim ta'lim sohasida global ustuvor vazifaga aylandi. Ushbu maqola inklyuziv ta'limni rivojlantirish bo'yicha ilg'or xorijiy tajribalarni o'rganadi. Keng qamrovli adabiyotlarni tahlil qilish orqali maqola inklyuziv ta'lim muhitini rivojlantirishda etakchi davlatlar tomonidan qo'llaniladigan asosiy strategiya va metodologiyalarni o'rganadi. Maqola ushbu ilg'or xorijiy tajribalarni butun dunyo bo'ylab inklyuziv ta'lim amaliyotini rivojlantirish va takomillashtirishga kiritish bo'yicha takliflar bilan yakunlanadi.