MISR LAHJASINING AYRIM O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Maqolada arab tilining o‘zbek xalqi uchun naqadar muhimligi va uning qimmati, shuningdek hozirgi kunda arab tili davlat tili sifatida tan olingan mamlakatlar va ulardagi dialektlar haqida qisqa ma’lumot beriladi. Arabshunos olimlarning arab shevalarini ikki katta guruhga bo‘lishlari va bu guruhlarga qaysi davlatlar kirishi haqida mulohaza yuritiladi. Maqolaning asosiy qismi Misr arab respublikasida muomalada bo‘lgan lahja xususiyatlariga qaratilgan va ayrim misollar bilan ko‘rsatilgan. Ko‘rsatish olmoshlari, inkorni ifodalovchi qo‘shimchaning lahjada ifodalanishi, fe’lning o‘tgan va hozirgi kelasi zamon inkor shaklining lahjada qo‘llanilishi va so‘roq gaplarning yasalishi kabi xususiyatlar ham yoritib berilgan.