ЭПИК ДОСТОНЛАРДА ЖАНГ ТАКТИКАСИ ВА ҲАРБИЙ ТЕРМИНЛАР ТАЛҚИНИ (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Ўзбекистон Республикасининг ишлаб чиқилган Мудофаа Доктринасида миллий армиянинг фақат мудофаа мақсадларига хизмат қилиши қатъий белгиланган. Мустақилллик йилларида малакали ҳарбий мутахассислар тайёрлаш, уларнинг маънавий баркамоллиги, замонавий билимларини юксалтириш, ақлий салоҳиятини такомиллаштиришга алоҳида диққат қаратилмоқда. Демак, зиммамизда миллий меросларимиз асосида ўзбек ҳарбий жанг санъати тарихини ўрганиш, унда қўлланилган ҳарбий атамалар моҳиятини чуқур таҳлил қилиш вазифаси турибди. Қуйида қўшин тарихига оид айрим истилоҳлар ўтмишига эътибор қаратишни мақсад қилдик.