(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Тарихдан шу нарса маълумки, илм-маданият ривожланган сари таржима иши ҳам авж олади. Чунки барча таржимонлар ўзларигача яратилган, ёзилган ва бунёд этилган ёки бошқалар томонидан кашф этилган, тўпланган билимлар мажмуаси, бадиий ижод намуналаридан баҳра олмай, улар ҳақида маълумотга эга бўлмай яшай олмайди. Aна шунда таржима бизга жуда қўл келади.