(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola tarixiy fikrlash va tanqidiy mulohaza qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan. Tarix fanini o‘qitishda ushbu ko‘nikmalarning ahamiyati, o‘quvchilarning tarixiy voqealarni, manbalarni va ularning kontekstini tahlil qilish qobiliyatlarini oshirish uchun turli metodik yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Tarixiy fikrlash va tanqidiy mulohaza qilish o‘quvchilarni mustaqil fikrlashga, mantiqiy qarorlar qabul qilishga va tarixiy kontekstdagi muammolarni hal qilishga tayyorlaydi.