(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada professional ta’limda matematika darslarida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan (AKT) samarali foydalanish yo‘llari o‘rganilgan. Zamonaviy ta’lim jarayonida AKT vositalarining ahamiyati katta bo‘lib, ular o‘quv jarayonini interaktiv va qiziqarli qiladi. Maqolada AKTning professional ta’limda o‘quvchilarning matematik bilimlarini chuqurlashtirishga, ularning mustaqil o‘qish va analitik fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga qo‘shgan hissasi tahlil qilingan. Shuningdek, matematikani o‘qitishda interaktiv taqdimotlar, simulyatsiyalar va onlayn resurslardan foydalanishning samaradorligi ko‘rsatilib, kelgusida AKTdan yanada kengroq foydalanish istiqbollari yoritilgan.