(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Mamlakatimizda sportning barcha sohalariga katta e’tibor qaratilmoqda. Adaptiv jismoniy tarbiyaning rivojlanishi turli xil ijtimoiy qobiliyatlarga ega bo‘lgan odamlarning sport cho‘qqilariga chiqishlariga ham imkon beradi. Adaptiv jismoniy tarbiya ta’lim, fan, madaniyat va ijtimoiy amaliyotning faol rivojlanayotgan integral sohasi bo‘lib, O‘zbekistonda rivojlanayotgan yo‘nalish hisoblanib, ushbu mavzu dolzarb sanaladi deb hisoblaymiz. Sohani yanada rivojlantirish, o‘quvchilar ongida adaptiv jismoniy tarbiya kontsepsiyasini yanada rivojlantirish va sifatini oshirish maqsadida ushbu mavzuni baholi qudrat yoritishni maqsad qildik.