(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o'spirin aqliy jarayonlarining o'ziga xos xususiyatlarini ta'kidlab, o'spirin bolalarning psixologik rivojlanishi ko'rib chiqiladi. U o'spirinlik davrida psixikaga ta'sir qiluvchi muhim omillarni, shu jumladan ijtimoiy, kognitiv, hissiy va biologik o'zgarishlarni o'rganadi. Adabiyotlarni batafsil ko'rib chiqish va psixologik usullarni qo'llash orqali maqolada o'smirlarning xulq-atvori, hissiy tartibga solish, shaxsiyatni shakllantirish, oila va tengdoshlarning roli bo'yicha tadqiqotlar natijalari muhokama qilinadi. O'smirlarning sog'lom psixologik rivojlanishini qo'llab-quvvatlash uchun kelajakdagi tadqiqotlar va amaliy tadbirlar bo'yicha takliflar berilgan.