(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Yuridik shaxslar tomonidan to‘lanadigan yer solig‘i iqtisodiy siyosatning muhim tarkibiy qismi bo‘lib, mamlakatimizda yer resurslaridan samarali foydalanish va davlat budjetini to‘ldirishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu soliq turi, asosan, yuridik shaxslar tomonidan, ularning balansida mavjud bo‘lgan yer maydonlari uchun to‘lanadi va bu orqali mamlakat iqtisodiyoti uchun muhim moliyaviy resurslar shakllantiriladi. Ushbu tadqiqotda, yer solig‘ining asosiy elementlarini batafsil ko‘rib chiqamiz.