(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya Mazkur maqola, “Daromadning hayotiylik sifatiga ta’siri”, daromad darajasi va hayotiylik sifatining o‘zaro bog‘liqligini tahlil qiladi. Tadqiqot O‘zbekiston Respublikasida olib borilgan bo‘lib, daromadning sog‘liqni saqlash, ta’lim, oziqlanish, yashash sharoitlari va ijtimoiy faoliyatga ta’sirini o‘rganadi. Maqolada yuqori daromadning sog‘liqni saqlash xizmatlaridan foydalanish imkoniyatlari, ta’lim darajasi, oziqlanish sifati, yashash sharoitlari va ijtimoiy faoliyatga ta’siri haqida ma’lumotlar taqdim etiladi. Tadqiqot natijalari, daromad darajasi va hayotiylik sifati o‘rtasida kuchli ijobiy bog‘liqlik mavjudligini ko‘rsatdi va daromad tengsizligi jamiyatdagi farqlarni kuchaytirishi mumkinligini ta’kidlaydi. Xulosa sifatida, maqola davlat siyosatining daromad tengsizligini kamaytirish va iqtisodiy farovonlikni oshirishga qaratilgan bo‘lishi zarurligini ta’kidlaydi.