(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Кейинги йилларда жаҳон қишлоқ хўжалигига сарфланадиган харажатларнинг 25-30 фоизи транспорт воситалари, айниқса трактор поездлари улушига тўғри келади. Қишлоқ хўжалиги транспорти, жумладан трактор поездлари конструкцияси ва назариясини ривожлантириш, уларнинг кинематикаси ва динамикасини, хусусан ҳаракат барқарорлиги, тортиш ва тормозланиш хусусиятларини ўрганиш, кўп звеноли трактор поездларини тузиш ва ишлатиш масалалари бўйича хорижда