(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Abstrakt. Bu ishda neft konlarida neft qazib olishda qazib olingan zahiraga amal qilgan holda S. N. Nazarov - N. V. Sipachev modelidan foydalangan holda neftni qayta ishlash koeffitsientini hisoblash algoritmi va dasturiy mahsuli yaratildi. Algoritm va dastur S. N. Nazarov - N. V. Sipachev metodi asosida ishlab chiqilgan. Dasturda zaxiralar konning dastlabki ma’lumotlari asosida berilgan usul bilan hisoblanadi. Yaratilgan dastur haqiqiy kon ma’lumotlari asosida hisoblab chiqildi va sinovdan o‘tkazildi va o‘zaro tahlil qilindi.