(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Anatatsiya: Maxsar o’simligi urug’ida moy bo’lib asason bu o’simlikning o’sib rivojlanishiga ekish sxemasi va muddatining ta’sirini Jizzax-1 va Milyutinskiy-114 navlarida olib borildi va olib borilgan fenologik kuzatuvlar natijasiga ko’ra ekish sxemasidan 60x15 va ekish muddatidan 10.-03 muddatda ekilgan urug’larning biometerik ko’rsatgichlari yuqori bo’lganligi isbotlandi.