(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya Kompyuter lingvistikasi, yoki tabiiy tilni qayta ishlash (NLP - Natural Language Processing), inson tili va kompyuterlar o‘rtasidagi o‘zaro aloqani o‘rganadigan zamonaviy fan sohasi hisoblanadi. Bu soha inson tilining murakkabliklarini kompyuterlar yordamida tushunish, tahlil qilish va qayta ishlab chiqishga qaratilgan bo‘lib, bugungi kunda texnologik taraqqiyotning ajralmas qismiga aylangan.