(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Zamonaviy mehnat bozorida yoshlar bandligi tobora dolzarb masalalardan biriga aylanmoqda. Ushbu maqolada yoshlarning ish bilan ta'minlanishidagi muammolar, ularning asosiy sabablari va bu muammolarni hal qilish uchun ko'rilayotgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Shuningdek, yoshlarning bandligi bilan bog'liq global tendensiyalar, mamlakatimizdagi vaziyat va muvaffaqiyatli tajribalar ko'rib chiqiladi. Maqolada yoshlar orasida ish o'rinlarini yaratish, ta'lim tizimini mehnatbozorining talablariga moslashtirish hamda yoshlarga doimiy kasbiy rivojlanish imkoniyatlarini ta'minlashning ahamiyati alohida ta'kidlanadi. Natijada, yoshlar bandligini yaxshilash yo'llari va istiqbollari haqida xulosalar chiqariladi.