(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: NB-IoT (Narrowband Internet of Things) texnologiyasining mobil tarmoqlarida qo‘llanilishi va uning afzalliklari tahlil qilinadi. NB-IoT yuqori zichlikdagi past quvvatli qurilmalar uchun optimallashtirilgan, keng ko‘lamli aloqa imkoniyatlarinitaqdim etadi. Ushbu texnologiya, asosan, smart shaharlar, aqlli metrlar, va sanoat ilovalari uchun mo‘ljallangan.NB-IoT texnologiyasining asosiy xususiyatlari, arxitekturasi, afzalliklari va cheklovlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, uning boshqa IoTtexnologiyalari bilan taqqoslanishi, tarmoq xavfsizligi va kelajakdagi istiqbollari tahlil qilinadi.