(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Blokli shifrlash algoritmlari ma'lumotlarni bloklarga bo'lib shifrlash orqali yuqori darajadagi xavfsizlikni ta'minlaydi. Ushbu algoritmlar ko'pincha bank tizimlari, elektron tijorat, va boshqa xavfsizlik talab qiluvchi sohalarda qo'llaniladi. Ushbu referatda blokli shifrlash algoritmlarining asosiy tamoyillari, ularning dasturiy modulini ishlab chiqish jarayoni va amaliy qo'llanilishi haqida so'z yuritiladi.