(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Tadqiqot maqsadi: Homiladorlik va tug'ish natijasida butun dunyo bo'ylab tug'ish yoshidagi ayollarning 53% dan ortig'ida temir zahiralari kamaygan. Homiladorlik davrida, hayz ko'rishda, homila rivojlanishida, platsenta va onaning qon hajmini oshirish uchun qo'shimcha temir talab qilinadi, bu taxminan 1000 mg ni tashkil qiladi