(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Raqamli filtrlash usuli nutq signalini diskret ko'rinishga o'tkazib, FFT algoritmi orqali spektral tahlil amalga oshiradi. Keyingi bosqichda, spektral parametrlar boyicha filtrlar to'plami ishlatiladi va quvvat qiymatlari hisoblanadi. Ular orqali, nutq signalining tavsifi uchun parametrlar vektori shakllantiriladi. Shunday qilib, bu usul nutqni raqamli ko'rinishga o'tkazib, uning spektral xususiyatlarini aniqlash va tavsiflashda samarali va effektiv bo'ladi.