(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Anotatsiya So‘ngi yillarda suniy intelekt(ai) jadal rivojlanishi natijasida barcha sohalar qatori tibbiyotga ham kirib kelmoqda va tibbiy tasvirlarni tahlil qilishda ustunlik bermoqda. Biroq ai yaxshi tashxis quyishi uchun katta ma’lumotlar to‘plamlari bilan aiga o‘qitish kerak. Masalan pnevmoniya mavjudligini ko‘rsatadigan belgilarni o‘z ichga olgan ko‘krak qafasi renginogrammalarining ma’lumotlar to‘plami, o‘pka metastazalar mavjudligini ko‘rsatadigan ma’lumotlar bor biz shu ma’lumotlarni ai modeliga o‘rgatishni ko‘rib chiqamiz.