(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация: Бугунги кунда тест таълим тизимининг деярли ҳар бир босқичида энг фаол қўлланиладиган методлардан бири ҳисобланади. Бу методнинг энг яхши томони инсон омилисиз –олинган билимни шаффоф баҳолашдир. Тест ҳам бошқа баҳолаш усуллари каби ўз муайян қонун - қоидалар, тамойиллар асосида тузилади. Аниқ, мантиқан тўғри тузилган тест саволи фойдаланувчиларда эътироз туғдирмайди. Ушбу мақолада тест тузиш жараёнида аҳамият қаратиш лозим бўлган жиҳатлар, тест тузиш тамойиллари ва тест тузиш жараёнида дуч келинадиган айрим хатоликлар ва уларни бартараф этиш усуллари хусусида сўз юритилган.