(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola yuqori texnologiyali sanoat tarmoqlari rivojlanishini tahlil qilishning uslubiy masalalarini yoritib beradi. Hozirda, mamlakatning yuqori texnologiyali sanoatining rivojlanganlik darajasini tahlil qilishda quyidagi ko‘rsatkichlardan foydalaniladi: yuqori texnologiyali va o‘rta texnologiyali ishlab chiqarishda band bo‘lgan xodimlarning umumiy xodimlar sonidagi ulushi, sanoatning ilmiy-tadqiqot ishlariga sarflanadigan xarajatlarida, yuqori va o‘rta texnologiyali sektorining ulushi, AKTga sarflangan xarajatlar yalpi ichki mahsulotga nisbatan, yuqori texnologiyali mahsulotlar eksporti va boshqalar. Ushbu maqola ushbu ko'rsatkichlar bo'yicha rivojlangan mamlakatlarining natijalarini ko'rib chiqadi.