(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annatatsiya: Tabiatdagi mavjud har bir hayvon turi o’ziga xos va mos biror – bir funksiyani bajaradi.U tabiat uchun ortiqcha emas. Bundan shunday ekologik xulosa kelib chiqadiki, birorta hayvon turning yo’qolishi yoki me’yordan ortiqcha kamaytirib yuborilishi biosferdagi jarayonlarning maromini buzadi va tabiiy muvozanatni izidan chiqaradi.