(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotasiya: Maqola XX asrning birinchi yarmida jahon ta’lim tizimlaridagi global tendensiyalarni oʻrganishga bagʻishlangan. Bu maqolada, XX asrda jahon ta’lim sohasidagi eng muhim rivojlanishlar va oʻzgarishlar ta’riflanadi. Global tendensiyalar, texnologiyalar, maʼlumotlar obmeni, tarbiyaviy qarashlar, va jamiyatda oʻzgaruvchilar bilan bogʻliq mavzular koʻrib chiqiladi. Bu maqola XX asrning taʼlim tizimlarini muhakama qilish uchun muhim asosdir.