(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Фарғона водийси Туронзаминнинг қадимий маданият масканларидандир.Айниқса, вилоятимиздаги Ахсикент, Косон, Чуст Боб (Поп) шахарларида ўтказилган тадқиқот ишлари бу жойлар кўхна маданият ўчоқлари эканлигини кўрсатади. Бундан минг йил аввал бунёд бўлган Наманган шаҳри водийнинг маданий ҳаётида тобора салмоқли ўрин тута борди.