(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Ўзбекистон маданияти, Марказий Осиё халқларининг кўп асрлик анъаналари ва турмуш тарзи билан чамбарчас боғлиқ бой тарихга эга. Буюк Ипак йўлининг чоррахасида жойлашган Ўзбекистон худудида кўплаб меъморий ёдгорликлар, қадимий қалъа ва қасрлар, сирли ва ноёб табиат ёдгорликлаи ва фолклор элементлари жойлашган бўлиб уларнинг аксарияти ҳозирда ЮНЕСКОнинг Бутунжаҳон мероси объектлари томонидан муҳофаза қилинмоқда.