(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xalaqaro miqyosdagi jinoiy odil sudlov tushunchasi va unng amalga oshirishdagi davlatlar va shaxslarning o’rni,xalaqaro hamjamiyat xavfsizligini ta;minlashdagi roli haqida tahlil qilingan.Hozirgi kunda xalqaro jinoiy odil sudlovni ta’minlash va aholi o’rtasida tinchlik va adolatni amalga oshirishda muhim hisoblanadi. Maqolada xorijiy bugungi kunda ilg’or hisoblangan davlatlarning tajribalari hamda yetuk mutaxassis huquqshunos olimlarning xalqaro jinoiy odil sudlov to’g’risidagi va davlatlar va shaxslar xavfsiligini ta’minlashdagi roliga oid fikr va muloxazalari yoritilib tahlil qilingan. Ushbu o’rinda O’zbekiston Respublikasi qonunchiligida jinoiy odil sudlovni yanda adolatli va takomillashtirish bo’yicha takliflar ilgari surilgan.