(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annontatsiya: O‘zbekiston Respublikasining demografik tarixi tarixiy voqealar, madaniy dinamika va ijtimoiy-iqtisodiy o‘zgarishlar kesishuvini aks ettiruvchi ko‘p qirrali sayohatdir. Ushbu maqola O‘zbekiston demografik tarixining asosiy jihatlarini o‘rganish uchun IMRAD (Kirish, Metodlar, Natijalar va Munozara) tizimidan foydalanadi, demografik tendentsiyalar, migratsiya shakllari va turli omillarning mamlakat demografik landshaftiga ta’siri haqida tushuncha beradi.