(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Inson omillari – bu tabiat va atrof-muhitga inson faoliyatining bevosita yoki bilvosita ta’sirini ifodalovchi jarayonlardir. Ushbu omillar ko‘pincha ekologik muammolar va resurslarning degradatsiyasiga olib keladi. O‘zbekiston kabi rivojlanayotgan davlatlarda inson omillarining atrof-muhitga ta’siri dolzarb masalalardan biri hisoblanadi.