(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu tezisda daryo va soylarning muhofaza mintaqasidagi ekin yerlardan foydalanish samaradorligi, muhofaza etiladigan hududlarda, xususan, daryolar va soylarga tutashgan yerlardagi haydaladigan yerlardan foydalanish samaradorligi, qo‘riqlanadigan hududlardagi ekin maydonlarining samaradorligini optimallashtirish haqida to'liq fikr yuritilgan.