(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada diagnostika obyektlarining umumiy ishlash jarayonini samarali tekshirish va tahlil qilish maqsadida ularni elementlarning kichik jarayonlariga parchalash usullari ko‘rib chiqiladi. Maqolada taklif etilgan yondashuv obyektning har bir tarkibiy qismini alohida o‘rganish, uning xatoliklarni aniqlash va monitoring qilish jarayonini soddalashtiradi. Metod sifatida bosqichma-bosqich parchalash, grafik modellashtirish hamda algoritmik nazorat jarayonlari keltirilgan. Ushbu yondashuv amaliyotda diagnostika jarayonini tezlashtirish va aniqlikni oshirish imkonini beradi.