(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada elektr dvigatellarini nazorat qilish va diagnostika qilish texnologiyalarining hozirgi holati tahlil qilinadi. Elektr dvigatellari sanoat va ishlab chiqarish jarayonlarining muhim tarkibiy qismi bo‘lib, ularga muntazam texnik xizmat ko‘rsatish va diagnostika qilish samaradorlikni oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada vibratsiya tahlili, termografiya, elektr parametrlar monitoringi va akustik emissiya kabi usullar muhokama qilinadi va ularning samaradorligi statistik ma’lumotlar asosida baholanadi. Kelajakda sun'iy intellekt texnologiyalarini qo‘llash orqali diagnostika tizimlarini takomillashtirish yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi.