(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada elektr jihozlarini diagnostika qilish jarayonida tizimli yondashuvlar qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Elektron va elektrotexnik qurilmalar tobora murakkablashib borayotganligi sababli, ularni erta diagnostika qilish hamda kelgusida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan nosozliklarni oldini olish zaruriyati ortib bormoqda. Taklif etilayotgan metodikalar qurilmalarni bosqichma-bosqich tahlil qilish, real vaqtda monitorинг qilish, paydo bo‘ladigan xatoliklarni aniqlash va ularning manbasini topish imkonini beradi. Natijada bunday kompleks yondashuv elektr jihozlari ishlashining ishonchliligini oshirish, texnik xizmat ko‘rsatish xarajatlarini kamaytirish va iste’molchilarni uzluksiz energiya bilan ta’minlashga xizmat qiladi.