(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada matematik algoritmlar va hisoblash usullarining dastur tizimlarining samaradorligini oshirishdagi roli tahlil qilinadi. Algoritmik yondashuvlar, jumladan, optimallashtirish algoritmlari, raqamli hisoblash usullari, hisoblash tezligini oshirish va parallel hisoblash texnikalari haqida batafsil ma'lumot beriladi. Shuningdek, maqolada matematik modellarni amaliy dasturlashga joriy etish, hisoblash jarayonlarini takomillashtirish va tizimlarning aniqligini yaxshilash imkoniyatlari muhokama qilinadi. Maqola dasturchilarga o'z dasturlarining samaradorligini oshirish uchun matematik algoritmlardan qanday foydalanishni, ularning imkoniyatlari va chegaralarini tushunishga yordam beradi. Matematika va algoritmlar orqali hisoblash samaradorligini optimallashtirishga qaratilgan turli usullar, ularning dasturlash jarayonidagi o'rni va rivojlanish tendensiyalari ko'rib chiqiladi.