(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston kasaba uyushmalarining murakkab yo‘li, turli bosqichlardan o‘tgan taraqqiyot yo‘li ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistonda kasaba uyushmalari tashkil etilganidan to hozirgi davrgacha mehnatkashlar huquqlarini himoya qilish va mamlakat mehnat landshaftini shakllantirishda hal qiluvchi rol o‘ynadi. Ushbu tadqiqot O‘zbekiston kasaba uyushmalari evolyutsiyasini o‘rganib, asosiy bosqichlar, duch kelayotgan muammolar va mintaqadagi mehnat tashkilotlarining hozirgi holatini yoritadi.