(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация.Ушбу мақолада нўхат нав ва тизмаларининг қурғоқчиликка чидамлилигини лаборатория шароитида сахарозанинг 15 фоизли эритмасида юқори осмотик босим остида нав ва тизмалар уруғларини унувчанлиги орқали қурғоқчиликка чидамлилиги баҳоланган. Бундан ташқари ташқи муҳит омилларидан қурғоқчиликнинг дуккакли дон экинларига таъсири, муаммолар ва уларнинг ечимлари ҳақида маълумотлар келтириб ўтилган.