(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi kunda barcha mamlakatlar barqaror rivojlanishni o’z oldilariga maqsad qilib qo’yishgan. Bunda mamlakatlar ichida faoliyat olib borayotgan, barcha turdagi korxona, tashkilot va mikro darajadagi firmalar ham o’z hissalarini qo’shib kelishmoqda.Bu jarayonda tranzaktsiya va transformatsiya xarajatlari bilan muammolar yuzaga kelmoqda va bu ularning rivojlanishiga to’siq qo’yib, iqtisodiyotni rivojlanishni sekinlashtirmoqda.Bu muammolarni bartaraf etish uchun qilinishi kerak bo’lgan bir necha usullar mavjud, bularni shu tezisda ko’rib chiqamiz.Xarajatlarni tahlil qilishning ahamiyati shundaki – bu siyosatchilar va tashkilotlar uchun samaradorlikga va raqobatbardoshlikga erishishdagi qiyinchiliklarni bartaraf etish ,resurslar taqsimoti qolaversa institutsional islohotlarni aniqlashga yordam beradi.