(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Iqtisodiy demografiya aholi va iqtisodiy rivojlanishning o‘zaroaloqadorligini, aholi takror barpo bo‘lishining iqtisodiy oqibatlarini, demografikrivojlanishga iqtisodiy omillarning ta’sirini o‘rganadi. Iqtisodiy demografiya umumiyholda insonlar (real va potensial iste’molchilar) bozor tahlilining (talab taxlili) asosihisoblanadi. Amaliyotda talabni tahlil qilish jarayonida aholining demografikko‘rsatgichlari – ularning soni, tarkibi, urbanizatsiya masalalari, yoshiga bog‘liq hamdagender xususiyatlari o‘rganiladi va demografik tadqiqotlar predmetini tashkil etadi.Aholining xarid qobiliyati va yoki salomatligi to‘g‘risidagi ma’lumotlar bilan yuqoridakeltirilgan muammoli masalalar bog‘lanuvchi tahlil turi makroiqtisodiyotning muayyanbo‘limi iqtisodiy demografiya deb nomlanadi.