(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalar nutqini rivojlantirish, ularning shaxsiyati, ijtimoiy ko'nikmalari va umumiy rivojlanishi uchun muhim ahamiyatga ega. Nutq rivojlanishi bolalarning o'z fikrlarini ifoda etish, boshqalar bilan muloqot qilish va o'zaro aloqalarini mustahkamlashda asosiy rol o'ynaydi. Zamonaviy pedagogik texnologiyalar esa bu jarayonni yanada samarali va qiziqarli qilish imkonini beradi. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar nutqini rivojlantirish uchun qo'llaniladigan zamonaviy pedagogik texnologiyalar ko'rib chiqiladi.