(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada blokcheyn texnologiyasining bank xizmatlaridagi qo‘llanilishi, uning afzalliklari va amaliy yutuqlari ko‘rib chiqilgan. Xususan, xalqaro pul o‘tkazmalari, smart-kontraktlar, xavfsizlik va kreditlash jarayonlaridagi o‘zgarishlar yoritilgan. Shuningdek, blokcheynning iqtisodiy samaradorlikni oshirishdagi o‘rni va bank tizimidagi operatsiyalarni modernizatsiya qilishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan.